Keleti Régió Tejértékesítő és Beszerző Kft.

A Keleti Régió Tejértékesítő és Beszerző Kft. nyers tehéntejet termelők együttműködésére szakosodott termelői csoport. A csoport Hajdúnánás-Tedejen alakult meg 2009.07.25-én és 2009.10.08-án került bejegyzésre 16 természetes és jogi személy részvételével, korlátolt felelősségű gazdasági társaság formájában. A jövőben célunk a tagok létszámának további bővítése.

A társaság törzstőkéje összesen 1.600.000 Ft.

A társaság főtevékenysége: Tej, Tejtermék, tojás, zsiradék nagykereskedelme.

A társaság székhelye 4085 Hajdúnánás-Tedej, Fő u. 9. A székhely Hajdú-Bihar Megye területén fekszik, Debrecentől 55 km-re. A tagok telephelyei, területei négy megye területén találhatók: Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Tagjainknál az összes állatlétszám mintegy 14.000 db-ot, ebből produktív tejelő tehén létszám: megközelíti 7.000 db. A termelt össze tej ebből extra és K minőségű tej aránya 99:1, fajta megoszlása. Holstein, vörös, fekete, jersey, magyar tarka, stb. Az összes tejkvóta nagyága 35.000 ezer liter, a:fajlagos tejhozamok 8.000-10.000 liter/standard laktációs szint között, istálló átlagok 20-30 liter/tehén között alakul.

Tejfeldolgozónak értékesített tej mennyisége meghaladta éves szinte a 14 millió litert, a következő években pedig a 30 millió liter körül alakul.

A tagok többsége több évtizedes szarvasmarha tenyésztési múlttal és termelési tapasztalattal rendelkező termelők. A tevékenységüknek szerves részét képezi a szarvasmarha tenyésztés azon belül jelentős részt kap a tejtermelés. A korszerű tejházi és fejőházi, valamint tartástechnológiával működő nagyüzemi telepeken a környezetkímélő, állatvédelmi szempontokat is figyelembe vevő tejtermelés folyik. A termelő csoport célja egységes és jó minőségű tej felvásárlása és továbbértékesítése a koncentráltság előnyeinek kihasználásával.