Folyékony műtrágya előállítás

A folyékony műtrágya üzem kapacitása 40.000 to/év. UAN oldat valamint N:P:K műtrágya szuszpenzió előállítása. Jelentős szabadkapacitással rendelkezünk.

A folyékony műtrágyaféleségek (mintegy 100 féle választék) mellett különféle mono és komplex szilárd műtrágyákat is forgalmazunk, hazai és külföldi gyártmányokat.

A folyékony műtrágyázás, a közép és nagyüzemek leghatékonyabb tápanyag utánpótlási módszere. Minden komponensből az optimális mennyiség kerül ki egyenletes terítésben, előfeltárt formában. Minimális az élőmunka igénye, környezetbarát technológia (nincs szállítási, tárolási veszteség). Maga a műtrágya nem drágább 1 kg hatóanyagra vetítve, mint a szilárd komplex műtrágyák, a kiszórás költsége viszont csak a fele a szilárd műtrágyáénak. A folyékony és szilárd műtrágyák kiszórását is végezzük, itt 20.000 ha/év a kapacitásunk.

A mikroelem tartalma sem elhanyagolható.

A környék legeredményesebben gazdálkodó közép és nagyüzemei ezt használják. Nem ritka a 70-80 q/ha búza, a 100-120 q/ha kukorica, 100 q/ha cukorhozam, 38-42 q/ha forgó stb.

A módszer gazdaságosságát fokozza, hogy a talajvizsgálati eredmények figyelembevételével állítható össze a tápelem arány, optimalizálva a költségeket.

Az előállított műtrágyát elsősorban a TEDEJ Cégcsoport tagjai használják, de partnereinknek is szolgáltatunk, valamint ingyenes szaktanácsadással is rendelkezésre állunk.