Szarvasmarha tartó telep korszerűsítése a Lónya Tejtermelő Kft-nél

Lezárult a Lónya Tejtermelő Kft. Szarvasmarhatartó telep korszerűsítő beruházása.

A Lónya Tejtermelő Kft. kemecsei telephelyén egy komplex szarvasmarhatartó telep korszerűsítést valósított meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 33,53 millió forintos támogatás segítségével.

A Lónya Tejtermelő Kft. 2005-ben alakult, tulajdonosai hazai vállalkozások és magyar magánszemélyek. A társaság elsősorban állattenyésztési profilú, szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozik. Emellett jelentős a növénytermesztési tevékenység, melynek feladata a nagy létszámú szarvasmarha állomány részére jó minőségű takarmánynövények termelése.

A fejlesztés célja, a telep vis maior és állategészségügyi biztonságának növelése, az állatjólétet és komfort növelése, a vis maior események miatt bekövetkező kiesések csökkentése és a veszteségek minimalizálása, a fajlagos hozamok növelése, a termék minőség javítása volt. Ezeknek köszönhetően a működés üzembiztosabb és költségtakarékosabb. Továbbá a beruházásnak köszönhetően, jelentős mértékben csökkenthető az utóerjedés vesztesége, illetve csökkenthető az állategészségügyi kockázat. A megújuló energiaforrások felhasználásával optimalizálthatóvá vált az energiafogyasztást, ezáltal javult a környezetvédelmi szempont, ami kisebb környezeti terhelést jelent.

A fejlesztéssel vállalkozásunk hosszú távú stratégiai célokat valósított meg, melyek biztosítják a folyamatos fenntartható fejlődést. A gazdaságunk versenyképessége, kapacitásunk javul, a megnövekedett vevői igények maradéktalanul ki tudjuk szolgálni. A kapacitás bővítésével és a partnerek minőségi igényeinek nagyobb mértékű kielégítésével megrendeléseink száma növekedni fog. Piaci részesedésünk és árbevételünk növekszik. Az új épületek szerkezetileg és technológia tekintetében is energiatakarékosak, megújuló energia felhasználásával optimalizálják az energiafogyasztást.  

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, közel 33,53 millió forint európai uniós támogatás segítségével.”

„A projektről bővebb információt a www.tedejrt.hu oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:

Rákóczi András
Elérhetőségeink:
telefonszámunk: +36 (30) 4876250,
e-mail címünk: rakocziandras@tedejrt.hu
A projekt azonosítószáma: 1802468036
Támogatás aránya: 50%