A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése a Tedej ZRt-nél

Támogatást nyert a Tedej Agrártermelő És Szolgáltató Zrt. A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére
2020/05/24

A Tedej Agrártermelő És Szolgáltató Zrt. Hajdúnánáson egy komplex vízgazdálkodási hatékonyság javító fejlesztést valósított meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 227,148 millió forintos támogatás segítségével.

A Tedej Zrt. 1993-ban alakult, a jogelőd Hajdúnánás Állami Gazdaság (1949) átalakulásával. Társaságunk tulajdonosai hazai vállalkozások és magyar magánszemélyek. Társaságunk elsősorban állattenyésztési profilú, szarvasmarha és sertés tenyésztéssel foglakozik.

Fejlesztésünk célja, hogy a növénytermesztés költségei csökkennek, a hozam növekszik, kiszámíthatóan magas minőségű terményeket leszünk képesek elállítani, kivédve az időjárási kockázatokat, elősegítve agrárpotenciálunk jobb hasznosítását. Az öntözés hatására a termésmennyiségek és termelési értékek meghaladják a termelés költségeit, így jövedelmezőségünk javul, az árbevételünk növekszik. A fejlesztésnek köszönhetően javul vállalkozásunk versenyképessége, beszállítói pozíciónk erősödik. A magas minőségű és megbízható eredetű kiváló magyar termékekre a hazai és az export piacon is bővült kereslet várható.

A fejlesztés három területet érint:

1) Hajdúnánási tápcsatorna 960 méter hosszú vasbeton csatornaszakaszának felújítása.

2) Öt darab önjáró körforgó öntözőgép beszerzése és telepítése. Ezek megtáplálásához föld feletti nyomócső hálózat és erőátviteli földkábel kerül kiépítésre.

3) Hajdúnánás 023, 021/2 hrsz-ú területeken mezőgazdasági területekhez kapcsolódó meliorált, stabilizált földutak kialakítása szilárd burkolattal.

A fejlesztéssel vállalkozásunk hosszú távú stratégiai célokat valósított meg, mely biztosítja a folyamatos fenntartható fejlődést.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, közel 227,148 millió forint európai uniós támogatás segítségével.”

„A projektről bővebb információt a www.tedejrt.hu oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:

A projekt azonosítószáma: 1843515052

Támogatás aránya: 50%