Lezárult a Tedej Agrártermelő És Szolgáltató Zrt. Sertéstartó telepének korszerűsítő beruházása

2019.10.17.

A Tedej Agrártermelő És Szolgáltató Zrt. hajdúnánási telephelyén egy komplex sertéstelep korszerűsítést valósított meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 290,7 millió forintos támogatás segítségével.

A Tedej Zrt. 1993-ban alakult, a jogelőd Hajdúnánás Állami Gazdaság (1949) átalakulásával. Társaságunk tulajdonosai hazai vállalkozások és magyar magánszemélyek. Társaságunk elsősorban állattenyésztési profilú, szarvasmarha és sertés tenyésztéssel foglakozik.

Fejlesztésünk célja a sertéstelepen kapacitásnövekedés miatt új modern, fertőzésektől mentes, sertés hizlalda épület építése és a meglévő R-batéria nevű malacnevelő épület bővítése volt.

Telepünk tenyésztési vonalát jelentős mértékben fejlesztette az elmúlt években és az elindított genetikai váltás a telep malac előállító képességét lényegesen megnövelte. Az évente előállítható választott malacok száma jelentősen meghaladta a sertéstelep eddigi hizlaló kapacitását. A sertéstelep tenyészvonala az eddigi malackibocsátásnál 20%-kal nagyobb teljesítményre volt képes, ehhez minden feltétel adott volt (épület, technológia, genetika). A pályázatban szereplő 2700 hízó és 340 battéria férőhelybővítéssel a telep tenyészkapacitása teljes mértékben kihasználható. A beruházás megvalósításának köszönhetően, 1 kg malac előállítás önköltsége 20%-kal csökkent. A hizlalás tárgyévi jövedelme jelentős mértékben javul, évente több mint 100 millió Ft többlet jövedelmet előállítva. A már meglévő épületek eddigi kihasználtsága optimalizálható, az utóhizlaló épületek éves körforgása 10%-kal fokozódik.

A fejlesztéssel vállalkozásunk hosszú távú stratégiai célokat valósított meg, mely biztosítja a folyamatos fenntartható fejlődést. A gazdaságunk versenyképessége, kapacitásunk javul, a megnövekedett vevői igények maradéktalanul ki tudjuk szolgálni. A kapacitás bővítésével és a partnerek minőségi igényeinek nagyobb mértékű kielégítésével megrendeléseink száma növekedni fog. Piaci részesedésünk és árbevételünk növekszik. Az új épületek szerkezetileg és technológia tekintetében is energiatakarékosak, megújuló energia felhasználásával optimalizálják az energiafogyasztást.

A Tedej Zrt. a térség legnagyobb munkaadója.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, közel 290,7 millió forint európai uniós támogatás segítségével.”

„A projektről bővebb információt a www.tedejrt.hu oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:
Tedej Zrt.
Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36-52-570-333, e-mail címünk: tedejrt@tedejrt.hu

A projekt azonosítószáma: 1802497171
Támogatás aránya: 50%